KRASIVA.BG_LOGO_transparent
Search
Close this search box.
очите

Всяка форма на очите е страхотна по свой начин, независимо дали е кръгла, бадемова, обърната нагоре или обърната надолу форма. По-големите очи ви карат да изглеждате привлекателни. За съжаление, не всеки има големи очи, но можем да създадем илюзия, като използваме надеждни продукти и техники за гримиране. Тази статия ви предоставя полезни съвети как да направите очите си да изглеждат по- големи.

Поддръжка на веждите

Веждите правят всичко различно. Поддържайте веждите в добра форма. Оформяйте ги като следвате естествената форма на очите си.

За тези, които искат по- дръзки вежди, трябва да увеличите пространството между веждата и окото, така че да създаде илюзия за по-големи очи. Дръзките, плътни и красиви вежди привличат вниманието към очите. Разликата между естествените вежди и тези с големите чупки е, че естествените правят човек да изглежда по-невинен, докато вторите ви карат да изглеждате по-стари. Правилното оформяне на веждите придава свеж вид.

Професионален съвет: За да получите тези плътни и изразителни вежди, изчеткайте ги с прозрачна спирала за вежди.

Кажете сбогом на подпухналостта

Ключът към прекрасните очи е да ги поглезите правилно, всеки ден. Подутата кожа около очите може да ги направи да изглеждат малки. Ето как можете да намалите подпухналостта около очите:

Наспете се
Мийте лицето си със студена вода често
Поставете използваните студени пакетчета чай върху очите, тъй като танините в чая стягат кожата
Намалете приема на сол
Упражнения за очите

Кажете не на тъмните кръгове под очите

Използването на изсветляващ коректор за прикриване на тъмните кръгове няма да направи очите ви да изглеждат по-големи, но поне няма да привличат вниманието, когато някой гледа очите ви. Така че тази стъпка е наистина важна. Уверете се, че използвате нюанс малко по-светъл от фон дьо тена.

Прочетете също: 6 съвета да се справим с тъмните кръгове под очите

 

Правилни сенки за очи

Използвайте неутрални и светли сенки за очи. Следвайте правилото за контуриране. Светли цветове за зоните, които искате светлината да отразява, и по-тъмни нюанси за зоните, които искате да прикриете. Използването на светли цветове в центъра на клепачите ги извежда напред. Сложете малко сенки върху четка, отстранете излишното количество и нежно нанесете в центъра на клепачите.

Професионален съвет: Сянката може да бъде блестяща или с матово покритие. Няма значение, стига да е светъл на цвят.

Подчертаване на горната водна линия

Това е стъпката, която прави голямата разлика. Използвайте тъмен молив, сенки или очна линия, за да подчертаете горната водна линия. Това придава вид на по-плътни мигли и помага на очите да изглеждат по-големи.

Правилно нанасяне на очната линия

При нанасяне на очна линия върху долната линия на окото, сложете от само върху външната 1/3 от окото. Що се отнася до клепача, начертайте линията възможно най-близо до миглите. Можете постепенно да я направите по-дебела в края.

Избягвайте да рисувате много дебели линии с очна линия, особено около вътрешните ъгли, тъй като това ще подчертае оригиналната форма на очите и ще изглеждат потънали. Започнете да очертавате клепачите си от средата, за да създадете издължена илюзия. Сложете блестящ, подчертаващ нюанс във вътрешните ъгли и го смесете с тъмната част на очната линия, за да създадете градиент, отварящ очите.

Следва продължение…

Последвайте ни във Facebook и Instagram.

Каква е твоята реакция?
Супер
Супер
0
Харесва ми
Харесва ми
1
Хаха
Хаха
0
Тъжно
Тъжно
0
Звезда
Звезда
0
Абсурд
Абсурд
0

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *